Reglaments esportius en valencià

jueves, 4 de julio de 2013


Recentment, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha presentat el volum “Les Regles de joc del básquet”, que és el tercer número de la col·lecció "Reglaments esportius". Els dos volums anteriors estan dedicats, el número 1,  al futbol, i el dos, al futbol 7. També s’ha fet una publicació sobre el joc de pilota valenciana. Completen aquestes edicions uns vocabularis sobre aquests esports i un vocabulari nàutic.
D’altra banda, des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través del departament de Política lingüística, en relació als temes esportius s’ha editat un vocabulari d’atletisme.
L'objectiu d'aquestes publicacions és facilitar l'ús del valencià en l'àmbit de l’esport. Per aquest motiu, des de l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Santa Pola es vol facilitar la seua difusió. Aquesta bibliografia s’ha posat a l’abast d’aquelles persones interessades, i es podrà consultar per mitjà de les Biblioteques Municipals.

Una altra via de consulta d’aquests materials, a més d’una altra àmplia oferta de recursos per a l’aprenentatge de la nostra llengua, són les pàgines web tant de l’AVL com de Conselleria.