AVIVA Santa Pola, nova imatge corporativa de les Oficines de Promoció del Valencià

miércoles, 25 de julio de 2012


El regidor de Normalització Tomàs Martínez Molina, al costat de Ramon Ferrer Navarro president de l'AVL, junt a dos representants d'altres ajuntaments en el moment de rebre la placa amb la imatge corporativa. En el centre de la imatge la consellera Lola Jonson Sastre i en el costat dret la presidenta de la FVMP Elena Bastidas. Agustí colomer, acadèmic, dirigeix l'acte.


El passat dia 19 de juliol tingué lloc, en el Monestir de Sant Miquel dels Reis a València, l’acte de presentació de l’Agència de Promoció del Valencià. L’acte va estar presidit per la consellera de Turisme, Cultura i Esport, Lola Johnson, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, i la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Elena Bastidas. Hi assistiren, a més del subdirector general de Política Lingüística, Vicent Satorres, el vicepresident de l'AVL i la secretària i un grup d’acadèmics. Cal destacar, a més, la presència de diversos alcaldes i regidors entre els quals es trobava el regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Santa Pola, Tomàs Martínez Molina.

Durant la primera part de la jornada, tingueren lloc una sèrie d'intervencions on es van tractar temes com el paper de l'Administració en la promoció del valencià en matèria de legislació, les aportacions de la Generalitat a través de les conselleries o les diferents campanyes realitzades per l'AVL en la promoció del valencià. També es va analitzar la tasca que s'està duent per mitjà de les Oficines de Promoció del Valencià dels ajuntaments i les diferents vessants d'actuació: formació, assessorament o dinamització -així s'impartixen cursos de llengua, s'informa dels recursos i vies d’aprenentatge o són una part important les campanyes de dinamització adreçades a la població.
Posteriorment es va presentar la imatge corporativa de l’Agència de Promoció, obra del dissenyador Pepe Gimeno, i a seguidament es va fer el lliurament de les plaques acreditatives als ajuntaments i entitats provincials i mancomunades assistents.
En el moment de la cloenda tant el president de l'AVL com la presidenta de la Federació, així mateix com la Consellera de Turisme, Cultura i Esport manifestaven el desig de la difusió de la nostra llengua i la dinamització que pot suposar aquest pas endavant. A més de valorar el paper dels ajuntaments i les Oficines de Promoció en aquesta tasca.
Amb aquest acte s'aconsegueix la culminació d’un procés que es va encetar fa tres anys per impulsar les Oficines de Valencià. En aquest projecte han participat la Conselleria de Cultura, l’AVL i les administracions locals. L’Ajuntament de Santa Pola va estar present des de l’inici d’aquest procés i ja l’any 2010 es van veure els primers resultats en signar un protocol de col·laboració entre totes tres entitats. En l'actualitat podem considerar que al voltant de setanta entitats estan integrades en la nova marca Agència de Promoció del Valencià (AVIVA).

El regidor Tomàs Molina junt a altres regidors i alcaldes. En la primera fila, començant des de la dreta, el vicepresident de l'AVL, Josep Palomero, la presidenta de la FVMP, la consellera i en el centre el president de l'AVL.