BAN MUNICIPAL- RESPECTE DELS FOCS DEL DIA 13 D'AGOST DE 2015

martes, 11 de agosto de 2015

L’ALCALDESSA DE SANTA POLA,


YOLANDA SEVA RUIZ


A TOTS ELS CIUTADANS I RESIDENTS EN ESTA VILA,

FA SABER

Per mitjà del present

B  A  N
                  
                   A l'Ajuntament li correspon d'acord amb el que establix la Llei Orgànica 1/1992 de 21 de Febrer de Seguretat Ciutadana, en relació amb la Llei 7/85 de 2 d'Abril de Règim Local, establir les mesures adequades per a garantir la seguretat en els llocs públics i establir un sistema de prevenció de riscos per mitjà del servici de Protecció Civil.

                   Per això, i davant de la proximitat de la celebració de la Festa d´Elx durant la setmana entrant, i en especial el dia 13 d'Agost, que se celebra la NIT DE L´ALBÀ, esta Alcaldia creu necessari efectuar les CONSIDERACIONS següents:

                   - A Elx és tradició mantinguda, any rere any, en la NIT DE L´ALBÀ, el llançament de material pirotècnic, conegut com "carretons", "coets borratxos, "sondes", "coets de parada", i altres semblants.

                   - És incontestable el risc en la utilització dels productes pirotècnics com ho demostren els nombrosos accidents que a vegades provoquen greus lesions als ciutadans que manipulen l'esmentat material i/o als ciutadans que presencien la seua utilització. A més del propi risc que representa l'emmagatzemament, distribució, venda i manipulació dels mateixos.

                   - En Santa Pola, el màxim moment d'ocupació de visitants i estiuejants coincidix en la celebració de la Festa d´Elx i això obliga a esta Alcaldia a accentuar les mesures de seguretat per a previndre riscos i garantir la integritat física i la seguretat ciutadana dels mateixos.

                   - Esta Alcaldia considera amb tot el respecte als nostres veïns d'origen elxà que la celebració de la NIT DE L´ALBÀ i la consegüent utilització de material pirotècnic, HA DE PRODUIR-SE PER A MAJOR REALÇ DE LA MATEIXA EN EL SEU LLOC MÉS GENUÍ, és a dir, en la Ciutat d'Elx.


                   Per tot això

D I S P O S E :


                   PRIMER.- QUEDA PROHIBIT EN TOT EL TERME MUNICIPAL DE SANTA POLA, la venda de material pirotècnic en llocs no autoritzats expressament per la Subdelegació del Govern i per este Ajuntament.

                   SEGON.- D'acord amb la legislació vigent, ES PROHIBIX LA UTILITZACIÓ DE MATERIAL PIROTÈCNIC; denominats: "carretons", "coets borratxos, "sondes", "coets de parada", i altres semblants, i el llançament dels mateixos en TOT EL TERME MUNICIPAL.

                   TERCER.- L'incompliment de la dita disposició podrà ser sancionat per infracció al Reglament d'Explosius de 16 de Febrer de 1998 amb multes de fins a 300 euros per esta Alcaldia, i de major quantia pels Organismes del Ministeri de l'Interior.

                   QUART.- Els Agents de l'Autoritat, tant la Policia Local, com la Guàrdia Civil vetlaran per l'exacte compliment del que disposa el present BAN per a assegurar la convivència i seguretat ciutadana.

                   El que es fa públic per a general coneixement i amb el prec a la ciutadania que preste la seua col·laboració a la comprensió de la finalitat d'este BAN.

Santa Pola, a 6 d'Agost del 2015


L’ALCALDESSA,



LA ALCALDESA DE SANTA POLA,


YOLANDA SEVA RUIZ


A TODOS LOS CIUDADANOS Y RESIDEN­TES EN ESTA VILLA,

HACE SABER

Mediante el presente

B  A  N  D  O
                  
                   Al Ayuntamiento le corresponde de acuerdo con lo establecido en la Ley Orgánica 1/1992 de 21 de Febrero de Seguridad Ciudadana, en relación con la Ley 7/85 de 2 de Abril de Régimen Local, establecer las medidas adecuadas para garantizar la seguridad en los lugares públicos y establecer un sistema de prevención de riesgos mediante el servicio de Protección Civil.

                   Por ello, y ante la proximidad de la celebración de la Festa d´Elx durante la semana entrante, y en especial el día 13 de Agosto, en que se celebra la NIT DE L´ALBÀ, esta Alcaldía cree necesario efectuar las siguientes CONSIDERACIO­NES:

                   - En Elche es tradición mantenida, año tras año, en la NIT DE L´ALBÀ, el lanzamiento de material pirotécnico, conoci­do como "carretillas", "cohetes borrachos, "buscapies", "cohe­tes de parada", y otros similares.

                   - Es incontestable el riesgo en la utilización de los productos pirotécnicos como lo demuestran los numerosos acci­dentes que a veces provocan graves lesiones a los ciudadanos que manipulan el citado material y/o a los ciudadanos que presencian su utilización. Además del propio riesgo que repre­senta el almacenamiento, distribución, venta y manipulación de los mismos.

                   - En Santa Pola, el máximo momento de ocupación de visitantes y veraneantes coincide en la celebración de la Festa d´Elx y ello obliga a esta Alcaldía a acentuar las medidas de seguridad para prevenir riesgos y garantizar la integridad física y la seguridad ciudadana de los mismos.

                   - Esta Alcaldía considera con todo el respeto a nues­tros vecinos de origen ilicitano que la celebración de la NIT DE L´ALBÀ y la consiguiente utilización de material pirotécni­co, DEBE PRODUCIRSE PARA MAYOR REALCE DE LA MISMA EN SU LUGAR MÁS GENUINO, es decir, en la Ciudad de Elche.

                   Por todo ello


D  I  S  P  O  N  G  O:


                   PRIMERO.- QUEDA PROHIBIDO EN TODO EL TÉRMINO MUNICI­PAL DE SANTA POLA, la venta de material pirotécnico en luga­res no autorizados expresamente por la Subdelegación del Gobierno y por este Ayuntamiento.

                   SEGUNDO.- De acuerdo con la legislación vigente, SE PROHIBE LA UTILIZACION DE MATERIAL PIROTÉCNICO; denominados: "carretillas", "cohetes borrachos, "buscapies", "cohetes de parada", y otros similares, y el lanzamiento de los mismos en TODO EL TERMINO MUNICIPAL.

                   TERCERO.- El incumplimiento de dicha disposición podrá ser sancionado por infracción al Reglamento de Explosi­vos de 16 de Febrero de 1.998 con multas de hasta 300 euros por esta Alcaldía, y de mayor cuantía por los Organismos del Ministerio del Interior.

                   CUARTO.- Los Agentes de la Autoridad, tanto la Poli­cía Local, como la Guardia Civil velarán por el exacto cumpli­miento de lo dispuesto en el presente BANDO para asegurar la convivencia y seguridad ciudadana.

                   Lo que se hace público para general conocimiento y con el ruego a la ciudadanía de que preste su colaboración a la comprensión de la finalidad de este BANDO.

Santa Pola, a 6 de Agosto de 2015

LA ALCALDESA,