Taller d’estiu de l’Agència de Promoció del Valencià

martes, 13 de agosto de 2013


El passat dijous dia 1 d’agost per la vesprada  tingué lloc a la Glorieta el taller d’estiu organitzat per l’Agència de Promoció del Valencià i les biblioteques de la localitat. Aquesta iniciativa és el segon any consecutiu que es duu a terme, en el marc de la Fira del Llibre que s’organitza a Santa Pola durant aquesta època estival.

La gran quantitat de xiquets i xiquetes que hi van acudir van poder passar una estona de diversió i alhora aprendre un poc de valencià en un marc lúdic, realitzant activitats de sopes de lletres, puzles, i fins i tot practicant una manualitat tan tradicional com és l’art del brodat. Aquesta darrera activitat també va interessar el públic adult que acompanyava els seus fills o néts.
Als més menuts se’ls obsequiava, per la seua participació, amb samarretes, xapes o adhesius; mentre que al públic adult –sobretot visitants i estiuejants- se’ls oferien tríptics, vocabularis, etc. perquè pogueren conéixer un poc de la nostra llengua i, com a element significatiu que n'és, de la nostra cultura.
L’espai que emmarcava el taller estava decorat amb pòsters i cartells que oferien imatges i lèxic de fruites, verdures i de productes del mar com són: peixos o marisc. Aquests elements captaren l'atenció dels assistents de totes les edats ja que, en ser visualment atractius, resultava molt fàcil identificar el lèxic amb l'element corresponent.

El taller es va prolongar més enllà de l’horari programat davant d’un públic que es mostrava molt participatiu i que intentava allargar l’activitat i,  alhora, demanava si es tornaria a repetir en una altra ocasió.